Doživotni student postalo je jako privlačno zanimanje u našoj zemlji. Kako bi postali doživotni student mladi moraju studirati preko deset godina i cijelo to vrijeme biti na grbači roditelja. Jedan takav doživotni student okrivio je loše vrijeme za ne polaganje ispita.

“Ja jesam doživotni student i ne stidim se toga. Učim, naporno radim, ali jednostavno mi ne ide baš od ruke. Nadam se ipak da ću jednog dana završiti taj fakultet, a do tada mi slijedi prava borba. Evo sada sam imao probleme sa lošim vremenom i zbog toga nisam položio ovaj ispit na koji sam izašao. Neki bi rekli da su to samo izgovori, ali ja to ne bi tako gledao. Teško je položiti ispit kada imate tako jak vanjski utjecaj kao što je loše vrijeme. Ja neću odustati sve dok me moji divni roditelji finansiraju”, rekao je H.M. student prava iz Zenice.

Doživotni student iz Zenice najavio je izlazak i na naredni ispitni rok kada se nada da će položiti ispit.

“Nadam se da će na sljedećem ispitnom roku biti nešto ljepše vrijeme i da ću uspjeti položiti ovaj ispit. Već neko vrijeme nisam položio ispit i sada sam odlučan u tome da položim barem nešto. Nadam se da će me vrijeme poslužiti jer kada je vrijeme loše odmah je i profesor malo neraspoložen i daje teža pitanja. Jako sam odlučan da završim ovaj fakultet i skinem se sa grbače roditeljima”, dodao je H.M. iz Zenice.