Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija je ostvarila najbolji rezultat kada je skijanje u pitanju u historiji naše zemlje. Mlada Elvedina osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom kupu i time donijela novu radost svim ljubiteljima sporta u našoj zemlji. Ovaj uspjeh nije prošao nezapaženo ni kod domaćih političara koji su danas skontali da je Elvedina iz BiH.

“Sada stvarno imamo dosta tih sportista koji su jako dobri u svojim disciplinama i ne možemo stvarno sve da pohvatamo. Sjedio sam jučer u svom kabinetu i standardno čitao vijesti. Kada se odjednom kao munja proširila vijest da je Elvedina Muzaferija osvojila to četvrto mjesto. Mi smo znali da ona postoji kao skijašica, ali nismo znali da skija pod zastavom BiH niti da je ona sama iz BiH. Ta činjenica nas je šokirala jer nismo znali šta da radimo i sada ćemo i nju vjerovatno morati finansirati”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Ovaj propust vladajuće Trojke nije propustila SDA iz koje su poručili da su oni i prije znali da je Elvedina Muzaferija iz BiH.

“Mi smo uvijek podržavali mlade i sport u našoj zemlji. Dok smo bili na vlasti baš dosta novca otišlo je u sport tako da znamo sve mlade koji se bave sportom u BiH. Naravno da smo znali da je Elvedina iz BiH, ali nismo htjeli ništa govoriti. Mi smo opozicija i tako se sada i ponašamo. Ja sam čovjek iz naroda što političari iz Trojke svakako nisu pa zbog toga ja znam neke stvari koje oni ne znaju. Stvarno je ovo velika sramota”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA.