Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svakodnevno svojim izjavama o BiH i Srebrenici šokira cijeli svijet. Niko ne zna šta se dešava u glavi gospodina Milanovića i šta je uzrok ovakvih uvreda koje svakodnevno izgovara. Kako mediji iz hrvatske prenose tim doktora koji vode liječenje gospodina Milanovića obećao je da će mu prepisati jaču terapiju i da se ovakve stvari više neće ponavljati.

“Mi stvarno ne znamo šta se desilo na zadnjoj kontroli je bilo sve kako treba. Izgleda da je gospodin Milanović postao imun na ove lijekove koje uzima. Mislim da mu trebamo pojačati dozu kako bi se malo smirio i opet postao prijatelj sa BiH. Već od ponedjeljka on će početi uzimati jaču dozu i ove ovakve izjave će postati prošlost. Mi se stvarno izvinjavamo narodu u BiH i svima koje je gospodin Milanović uvrijedio. Nije on kriv nego mi koji nismo postavili dobru terapiju”, rekao je Andrija Boba, neuropsihijatar iz Zagreba.

Zbog ovog skandala hrvatski doktori su pozvali svjetski priznate stručnjake na polju psihijatrije kako bi im pomogli u rješavanju ovog velikog problema.

“Shvatili smo da nećemo moći sami riješiti problem gospodin Milanovića. Pozvali smo svjetske stručnjake upomoć. Reći ću samo da su neki od njih radili liječenju Emira Kusturice i Muamera Bazdulja, to dovoljno govori o njihovom legitimitetu. Mislimo da nakon intervencije stručnjaka više neće biti problema. Na našem tržištu nema dovoljno jakih lijekova jer je gospodin Milanović postao imun na sve pa ćemo morati uvesti neke sa crnog tržišta Kenije, čuli smo da su jako dobri”, dodao je gospodin Boba.