Sin Milorada Dodika, Igor, proglašen je danas za najbogatijeg čovjeka na birou za zapošljavanje u svim kategorijama na nivou Bosne i Hercegovine. Ponos i dika kauboja iz Laktaša trenutno teži nekoliko miliona KM za koje se zna, ali je ipak nezaposlen.

Prema podacima koje imamo, njegova direktna vrijednost imovine i biznisa iznosi oko tri miiona KM, ali vrlo dobro znamo da ta porodica ima ozbiljan lanac poslova i većini njih je zataškan trag pa ne možemo napraviti finalnu procjenu. Ali i prema ovim podacima, Igor je već sada najbogatiji čovjek na birou, kojem država plaća minimalno penziono i zdravstveno osiguranje”, ističe Milica Obračunić, uposlenica biroa za zapošljavanje u Banjaluci.

Problem nastaje u zakoni, gdje ovakve kategorije ne možete staviti pod istragu niti ih skinuti sa biroa, a tehnički imaju ogromne prilive novca sa nepoznatih izvora.

Zaista je cirkus kada neko dođe na biro da se prijavi i vlastitom automobili koje košta po 200.000 KM i traži da mu se pokriju osnovna finansijska sredstva za penziju. Mi bi najradije odmah procesuirali takve osobe, ali nažalost zakonski su oni imuni i ne možemo im ništa. Čak možemo konstatovati da Igor ima više novca nego svi korisnici biroa zajedno, što je također apsurd”, dodala je Obračunić.

Sin prvog čovjeka Republike Srpske ovo ističe sa ponosom, i tako stavlja prst u oko svim socijalno ugroženim građanima manjeg bh. entiteta.