Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i otac, majka i vožd Republike Srpske, Milorad Dodik je danas izdao zabranu velikih okupljanja u tom bh. entitetu.

Naime, zbog nedavnih događaja oko grupe Pravda za Davida, te navodnog državnog udara koji su spremali iz opozicije i stranih tajnih službi, Milorad Dodik ne želi da vidi nikakva veća okupljanja povodom današnjeg praznika, pravoslavnog Božića.

“Znate šta. Ja više nisam gore kod nas u boljem entitetu toliko česti i ne mogu da držim situaciju pod kontrolom kako je to moglo nekada. Sad sam u Teheranu češće. Eh sad, da se ne bi desilo da s nekog slavlja Božića krene neka gungula koja bi na kraju imala posljedice na Republiku Srpsku, ja ne dam da se dešavaju okupljanja veća od uskog kruga porodice”, rekao je Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Kako saznajemo, preko svojih savjetnika, predložio je i rješenje ovog problema kod onih koji imaju velike familije.

Dodik je predložio da se Božić slavi kao Bajram, tri ili četiri dana i da se gosti koji će dolaziti razgode na nekoliko dana, kako na jednom mjestu ne bi bilo više od 10 ljudi.

Šta fali?! Kad mogu Bošnjaci slaviti po tri, četiri dana, što ne bi mogli i mi?! Neka idu ljudi po nekoliko dana. Ako ne znaju kako se to radi, poslaću ja ovu svoju malu iz kabineta da im objasni kako se pravi raspored, rezervacije, pauze, sve. Samo nek mi se ne okupljaju”, dodao je Dodik.