Skandalozna izjava Milorada Dodika da ga je strah jesti i piti vodu u Sarajevu, samo je nastavak njegove negativne retorike kojom i dalje kreira negativnu atmosferu u našem društvu. Međutim, Dodikova paranoja se nije zaustavila samo na vodi i piću.

“Ja znam da oni tamo u Sarajevu preziru moje stavove i politiku za koju se zalažem. Svjestan sam u kakvoj se poziciji nalazim i da moram biti oprezan na svakom koraku. Zato tokom boravka ne jedem ništa, pijem vodu koju isključivo ja donesem i to je to. Prije i nakon sjednice odem u Istočno Sarajevo na doručak i ručak, jer se ne smije izlagati riziku. Iako ponekad se čini da podrže tu i tamo koju moju izjavu, ja se ne smijem opuštati”, rekao je Dodik.

Pored vode i dnevnih obroka, Dodik nije čak siguran ni u zrak koji udiše, tako da sa sobom nosi bocu sa kisikom kako bi bio siguran.

“Imam jednu malu bočicu koja mi možda biti pola dana, koliko maksimalno tamo i boravim. Postoje otrovi koje mogu pustiti putem zraka, i ne želim da me uhvate nespremnog. Mnogi u Federaciji bi voljeli da vide moju glavu serviranu na tacni, ali im to zadovoljstvo neću pružiti. Izdržat ću do kraja ovog mandata i onda ć tamo poslati Željku, pa nek se ona snalazi. Čak bih volio i da onaj Nešić uzme jedan ciklus izbora pa da ga se riješimo taman”, dodao je Dodik.

Dodik također razmišlja da počne na sastanke nositi i specijalne naočale koje bi mu totalno hermetički zatvorile oči, kako ni putem određenih prskalica mu ne bi mogli ubaciti otrov u organizam.