Predsjednik RS Milorad Dodik danas je tražio od Ustavnog suda BiH da poništi jedan od najstarijih bosanskih državnih dokumenata Povelju Kulina bana jer ugrožava njegov integritet i temelje Srpske.

“Republika Srpska je najstariji država u našem regionu, ali zato što nam se u život petljaju stranci i soroševci, mi ne možemo da osiguramo pravne i državne temelje Srpske. Djecu u školama uče da je povelju napisao Kulin ban, a ustvari se radi o jednom plagijatoru koji je cijelu povelju prepisao od Save Mrkalja i Dobrice Ćosića. Zato ću i zatvoriti većinu škola u RS, a dobro će doći i višak cigle za temelje Srpske.”, izjavio je za Šatro info, Milorad Dodik.

Premijerka RS Željka Cvijanović je poručila da ukoliko Ustavni sud ne bude na neki način uklonio povelju ili je barem sakrio, Narodna skupština Republike Srpske će biti primorana krenuti mačevima i buzdovanima na sud.

Povodom Dodikovog neuobičajenog zahtjeva razgovarali smo sa našom saradnicom i društvenom analitičarkom Zorkom Spojlić koja je istakla da Dodika treba priključiti na blaži anti-psihotik. “Trenutno se dešava,kako mi analitičari to stručno nazivamo spinovanje stvarnosti. Dodikovi instrumenti za spinovanje su većinom galama, prijetnje i tužba. Ukoliko građani RS ne uvide do 2095. godine da Dodik nije odgovoran lider, mislim da će doći do kolapsa države. Odlučno tvrdim da Dodiku treba dozirati Haldol u hranu.”