Iako je Narodna skupština Republike Srpske zvanično donijela odluku o blokadi institucija na državnom nivou, pojedini političari su je ipak odlučili prekršiti i djelovati u korist građana. Jedan od njih je i Nebojša Radmanović. Ljutnju o ovom postupku Milorad Dodik nije htio da sakrije, tako što je odmah putem medija dao jasne smjernice kako da se postupa prema Radmanoviću.

“Ne mogu da vjerujem šta mi je uradio! Ja bih u jednoj mjeri razumio da je neko od predstavnika opozicije otišao na tu sjednicu, pa hajde malo ga podmitili ili želi da glumi kabadahiju tako što će da mi prkosi, ali da će čovjek iz mojih redova, i to budi rečeno jedan od glavnih da mi zabije nož u leđa, tome se zaista nisam nadao. Morat ću da napravim veliku čistku unutar stranke jer ovakvi poltroni ne smiju više biti u našim redovima”, ljutito govori Dodik.

Kako bi dao do znanja da nema oprosta izdajnicima svoje politike, Radmanović ne samo da će biti suspendovan iz stranke, već ga čega i gora kazna.

“On od danas ne samo da nije član SNSD-a, već više nije ni Srbin. Pokrenuo sam hitan postupak da mu se oduzme nacionalnost, historija porodice, identitet i sve što je stekao kao Srbin koji djeluje za interese Republike Srpske. Nažalost imamo još jednog Srbina manje ali bolje i to nego da nam ovako zabija nož u leđa. Nema više funkciju, nema stranku niti će imati identitet to vam ja garantujem”, dodao je Dodik.

Kako bi preventivno spriječio dodatne pokušaje izdaje, Dodik je naredio da se sve osobe sa prezimenom Radmanović koji žive u RS-u, dobro provjere i ispitaju, te da im se na osnovu toga da procjena da li mogu biti Srbi ili ne.