Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na nedavnom medijskom nastupu proglasio Člana Predsjedništva BiH iz reda Srpskog naroda, Mladena Ivanića za izdajnika.

Naime, kako saznajemo, zamjerka je stigla zbog toga što se Ivanić pojavio na Sarajevo Business Forumu i bio jedan od gostiju. Sve ovo je pogodilo Dodika i sve više sumnja u Ivanićeve iskrene namjere o očuvanju Republike Srpske i njenih temelja, ali i razvoja.

“Ne može se ići u Federalno Sarajevo i otvarati nekakav biznis forum. Što se nije javio iz Istočnog Sarajeva video linkom. I tad bi bilo upitno koliko je to uredu, ali eto opet bi bila bolja varijanta, a ne ovako. Kako je pozitivno govorio, baš sam gled’o, mog’o je vala i fes staviti. Ne bi bilo mnogo drugačije”, izjavio je Dodik.

Također smo saznali da će Dodik praviti Laktaši biznis forum kao odgovor na ovo bošnjačko i federalno okupljanje, te će pozvati i Vladimira Putina.

“Mi ćemo napraviti sada Laktaši biznis forum. To će biti ljepši i stariji forum od ovog sarajevsko-federalnog. Osim toga, ne moramo govoriti da će biti srbskiji od ovog. Tad ćemo pozvati Bakira da govori, pa ćemo vidjeti hoće li se odazvati i da li će baš željeti razvoj i boljeg dijela Bosne i Hercegovine, kao što je Ivanić uradio kod njih tamo. A pozvat ćemo i Ivanića. Ne dođe li, Vladika Grigorije će mu napisati anatemu i iščlanit ćemo ga iz reda Srba, pa nek onda ide u SDA da glumi multi-kulti Sarajevo”, zaključio je Dodik.

Kako je organizacija Sarajevo Business Foruma pod Bosna Bank International (BBI banka), spekuliše se da će u Laktašima organizaciju na sebe uzeti Pavlović banka.