Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, danas je javno ispoljio svoje oduševljenje zbog činjenice da će Vojin Mijatović konačno dobiti posao u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Konačno da mu ovi njegovi iz Federacije pronađu posao tamo, a ne da sjedi po Banjaluci i samo priča protiv Republike Srpske. Dosta je više njegove demagogije i priče po gradu, tu živi, prima platu i samo priča protiv nas. I jeste za Federacije i meni je drago da su ga konačno tamo smjestili, da ga moje oči više ne gledaju ovdje. Ja ću pomoći sve što treba oko njegove deportacije, volio bih kada bi on prodao i stan u Banjaluci i kupio jedna u Sarajevu, pa da i taj problem riješimo da se više nikada ne vraća”, ističe Milorad Dodik.

Dodik je također istakao da je spreman odvojiti sredstva iz budžeta da se njemu finansira kupovina stana u Sarajevu, ukoliko trenutno nije u mogućnosti.

“Evo ko s nokta 200.000 KM iz budžeta Republike Srpske da se gospodinu kupi stan u Sarajevu. Ja mislim da za taj novac može pronaći pristojan stan na lokaciji koju želi. Eto ga tamo u Federaciji i jeste za njih, svakako su mu puna usta Bosne i Hercegovine, hoće da je veći Bošnjak od Alije. Mi pravi Srbi ne volimo imati takve izdajnike u svojoj okolini, zato još jednom javno izražavam svoju zahvalnost zbog njegovog novog radnog mjesta”, dodao je Dodik.

Vlada Republike Srpske će također organizovati i javni ispraćaj Vojina Mijatovića iz Banjaluke, a sve će uživo prenositi RTRS.