Lider SNSD-a Milorad Dodik, odlučio je čitavom svijetu okrenuti leđa i poslati donaciju Ruskoj Federaciji, kako bi im pomogao u borbi protiv Ukrajine. Iako se zapadnom svijetu ne sviđa ovaj potez, Dodik je odlučan da odbrani svoje ideale.

“Mi čvrsto i odlučno stojimo uz Rusiju i režim Vladimira Putina. Želimo da pomognemo onoliko koliko možemo, i na taj način pokazati svoju lojalnost. Vojna sredstva koja imamo su smijurija za naoružanje Rusije, tako da nema potrebe da to šaljemo. Međutim poslat ćemo nešto što im sada fali, s obzirom na to da im je zapad uveo sankcije. Neka cijeli svijet i Ruska Federacija zna da je Republika Srpska uz brata Putina”, poručio je Dodik.

Milorad je iz svojih ličnih zaliha izvukao šteke Ronhilla, te organizovao tri šlepera da se transportuju cigarete do Rusije, naravno okolnim putevima.

“Imali smo problem, jer ne mogu kamioni direktno ići u Rusiju, pa smo morali da ih preusmjerimo skroz preko Turske. Put jeste duži, ali je jedina opcija, a taj Ronhill je k’o duša. To su moje neke zalihe koje su ostale od rata. Cigarete su najbolje kada duhan fino odstoji i onda kada ga zapalite ima da letite od jedne cigarete. Mislim da će ruskim vojnicima ovo biti velika moralna podrška i koristit će im na prvoj liniji. Pregledat ću kakvih još zaliha imam pa da im pošaljem”, dodao je Dodik.

Putin se lično zahvalio na ovom gestu i pozvao Dodika da mu se obrati za bilo kakvu vrstu pomoći, bilo da se radi o državnom ili ličnom interesu.