Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu je s predstavnicima drugih političkih stranaka iz Republike Srpske održao sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanku je najavljeno prisustvo i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića.
No, da se radi o još jednom sjajnom političkom manevru Milorada Dodika niko nije mogao očekivati. Naime, ispostavit će se da je cijeli ovaj pompezni sastanak Milorad Dodik zapravo zakazao samo kako bi na račun građana BiH otišao do svoje vile na Dedinju i provjerio je li ugasio šporet.

Izvor blizak porodici Dodik potvrdio je za naš portal da je Dodik već danima u dilemi je li nakon nedavne privatne posjete Beogradu ugasio šporet, koji je koristio kada je svojoj supruzi Snježani pravio večeru.

“Došao je u Laktaše nekad iza 23 časa. Već ujutro kad se probudio počele su dileme, kaže, kao da je nešto zaboravio. Onda se sjetio šporeta, zbog kojeg dva dana i dvije noći nije spavao. Bio je siguran da je provjerio sve, pogasio svjetla, isključio produžni iz struje, zaključao dvaput, ali će mu šporet glave doći. Pa i nije mu svejedno, plin u kući, a Dedinje je to, bajo moj“, navodi naš sagovornik, koji je želio ostati anoniman.

Dodikovim stranačkim kolegama nije jasno zašto je Dodik odlučio naprasno zakazati sastanak, pogotovo zašto je odlučio povesti cijelu svitu u Beograd.

“Ja sam mislila još ovo malo lijepog vremena iskoristiti i skoknuti do mora. Jučer me je šef nazvao i rekao da se pakujem i da idemo za BG. Povod je, kao, jedinstvo Srba i sigurnost u regionu. Kaže, popićemo kafu s Acom i poslije imamo dva dana slobodnih aktivnosti o trošku države. Pa ajde, zašto da ne”, rekla nam je Željka Cvijanović.