Ekonomski forum je danas održan u našoj zemlji, na kojem se razgovaralo o mnogim potezima lokalnih, kako privatnih tako i državnih preduzeća. Jedan od izlagača je bio i Milorad Dodik, koji je neprikosnoveni prvak u privatizaciji i prodaji preduzeća.

“Mi u Republici Srpskoj smo krajnje ozbiljno shvatili privatizaciju prije 20 godina. Od tada do danas, ja sam uspio da privatizujem većinu državnih firmi i vremenom, prepisao u vlasništvo svojih kolega i sebe. Ponosan sam što smo kapitalistički i ekonomski sistem savladali na vrijeme, te da smo prodali gotovo sve što postoji u Republici stranim kompanijama”, istakao je Milorad Dodik.

S obzirom na to da je prodato skoro svako preduzeće, iz manjeg bh. entiteta najavljuju privatizaciju prirodnih dobara naše zemlje.

“Sljedeći korak koji ćemo poduzeti je privatizacija zraka. Od sada će svi morati kupovati boce s kisikom ukoliko budu htjeli da dišu. Nakon privatizacije zraka, razmišljamo o kupovini Drine i Vrbasa, te privatizaciji kompletnog živog svijeta u njima. Niko neće moći pecati, splavariti ili se kupati u rijeci, ukoliko ne dobije odobrenje od nas. Ili da plate mjesečne članarine, ili da se učlane u SNSD”, dodao je Dodik.

Građani također neće moći ići na izletišta u prirodu, jer je plan Dodika da do kraja 2021. godine, pokupuje sve šume, planine i ravnice širom ovog entiteta, te da ih uspješno proda kompanijama sa zapada.