Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da za sve požare koji su izbili na području općine Ljubinje, krivi isključivo u Dejtonu rođenu, od kuće Alijinih, oprženu, kraljicu anti-srbske propagande, jahačicu Daenerys Targaryen i njene zmajeve.

Dodik tvrdi da ne može postojati nikakav drugi uzročnik požara ovako velikih razmjera, te da je ovo zasigurno djelo zmajeva kćerke ludog kralja.

„Ovo je samo još jedan od projekata stranih organizacija koje žele okupirati teritoriju Republike Srpske, a sada su već počeli sa direktnim napadima. Jedino što nisam očekivao da će unajmiti strane plaćenike da izazovu požare. Samo neka nastave, mogu zavarati puk i stvarati im predstavu da su požari slučajno izazvani, ali nas iz vrhovnog štaba SNSD-a ne mogu praviti budalama“, rekao je Dodik.
.
Politički stručnjaci smatraju da je Dodik samo još jedan od građana koji je pao pod utjecaj TV serije Game of Thrones, te da se njegove optužbe ne mogu uzeti kao utemeljen, jer za njih trenutno nema materijalnih dokaza, ali da, ukoliko se oni prikupe, može se ići na tužbu ka HBO-u i samom George RR Martinu.

Predsjednik Dodik je na to rekao da on posjeduje ekskluzivni foto materijal očevidaca, gdje se očigledno vidi da su to uradili zmajevi, te da će ga proslijediti RTRS-u kad se požar malo smiri i bude mogao sigurno da se kreće. Fotografiju smo dobili od njegove PR službe.