Prva sjednica novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine protekla je u iznenađujuće pozitivnoj atmosferi. Smijeh, raspoloženje, komplimenti su samo neke od stvari koje su krasile današnje okupljanje, a nakon medijske objave odmah je reagovao Milorad Dodik.

“Kada sam vidio na portalima kako je to sve izgledalo zamalo mi nije pozlilo. Ona moja Željka se smije kao da se svi u ovoj zemlji volimo i djelovalo je ko da vode Švicarsku. Smjesta sam naredio podizanje helikoptera da me prebaci u Istočno Sarajevo i javio joj da me pričeka u kabinetu tamo da hitno porazgovaramo. Posadio sam je i sve joj odbrusio, da se tako ne smije ponašati i da je ona tamo kako bi destabilizirala država, a ne da daje građanima dojam kao da stvari idu na bolje”, ljutito je rekao Dodik.

Cvijanović je od strane predsjednika stranke dobila opomenu za ponašanje i ukoliko ponovi istu grešku, prijeti joj suspenzija iz stranke.

“Ja sam dao dvije decenije svog života da od stranke napravim imidž jačanja Republike Srpske i slabljenja Bosne i Hercegovine, i ona se pravi kao da se ništa ne dešava i kao da je svijet krenuo od ovog mandata. Ona treba tamo da bude glavni opozit, da negira sve što ona dvojica kažu, da samo maše našom zastavom i da pokuša destabilizirati državu koliko može, a ne da se klebere, zezaju i prave ugodnu atmosferu. Još malo pa nek počnu i izlaziti zajedno i družiti se kako su krenuli”, dodao je ljubomorni Dodik.

Nakon ovog incidenta, Dodik je delegirao Željki da narednu sjednicu u najmanjem slučaju mora sabotirati, barem da se oglasi OHR o njenom neposluhu kako bi se iskupila za grijehe.