Nenad Stevandić, lider jedne od najlojalnijih satelitskih stranaka SNSD-a, od danas je i zvanično dobio novu titulu. Kako bi dokazao koliko ga cijeni zbog svoje lojalnosti, Milorad Dodik je okačio Stevandića kao privjesak na ključeve.

“On jeste onako malo luckast, što bi naš narod rekao voli se obrukati i nije kakve pameti, ali je lojalan. Meni su potrebni lojalni a ne sposobni ljudi i ja to ne krijem. On ne pita ništa već samo izvršava ono što mu se kaže, zbog čega u konačnici dobije i adekvatnu nagradu. Kako bi pokazao svoje poštovanje prema njegovom djelovanju, odlučio sam ga okačiti kao privjesak na ključeve od službenog auta”, govori Milorad Dodik.

Simpatična glavica Nenada Stevandića od sada će krasiti ključeve službenog Passata Milorad Dodika do kraja njegovog mandata.

“Nisam želio da ga stavim na ključeve od privatnog automobile već od službenog, jer ovo je ipak stvar službene prirode. On je lojalan ali nemam još uvijek toliki stepen povjerenja u njega, ipak je druga politička frakcija. Kao satelitski saveznik je sjajan, volio bih ga imati u SNSD-u jer bi mi trebao jedan takav. Ali eto prvi je od koalicionih partnera koji se nalazi u mom džepu kao privjesak od nekog ključa i mislim da je to jaka poruka koju šaljem. Svi koalicioni partneri će biti ispoštovani ukoliko pokažu svoju lojalnost”, dodao je Dodik.

Od ostalih privjesaka, Dodik je izdvojio Ljubišu Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva koji visi na ključevima privatnog automobila, te Željku Cvijanović koja ukrašave ključeve kuće Milorada Dodika.