Predsjednik RS-a, Milorad Dodik ovih dana boravi u Rusiji gdje se jučer sastao i sa predsjednikom ove države, Vladimirom Putinom. Da je veliki fan gospodina Putina, Milorad Dodik je dokazao i ovaj put. Kako mediji prenose gospodin Dodik uručio je odlikovanje predsjedniku Rusije i to po 567. put.

“Predsjednik Putin je predsjednik svih nas i mi ga neizmjerno volimo. Svaki put kada se sastajem sa njim gledam da mu uručim neki poklon ili odlikovanje koje svakako zaslužuje jer dosta toga radi za nas. Pomaže nam i mi mu se na ovaj način pokušavamo nekako odužiti. I sada sam mu donio neko odlikovanje i mogu vam reći da je bio oduševljen. Kao da sam vidio mali smiješak na njegovom licu kada sam mu davao to odlikovanje. Istina da je to 567. odlikovanje koje sam mu dao, ali rekao mi je da mu je svako odlikovanje drago na svoj način”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a i pasionirani fan Vladimira Putina.

Usprkos ovom entuzijazmu gospodina Dodik, Vladimir Putin i nije baš oduševljen još jednim odlikovanjem.

“Imam ovih titula iz RS-a koliko god hoćete, a ništa mi ne znače, nemaju nikakvu vrijednost, a i nisu neki statusni simbol. Stvarno imam toga previše od plaketa do medalja i morao sam uzeti jednu vitrinu samo za odlikovanje koja sam dobio od Dodika. Sva sreća pa se rijetko viđamo inače bi toga bilo još više. Ovim putem apelujem na njega da me više ne odlikuje. Volim ga i sve to stoji, pravo mi je drag, ali sa ovim odlikovanjima više prelazi granice dobrog ukusa”, rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.