Nakon što je izjavio da ima određenu dozu straha kada sretne policajce iz Federacije, Milorad Dodik je ekskluzivno za Šatro.info otkrio zbog čega strahuje i da li je imao problema u skorije vrijeme s njima.

Prije svega, jedini portal kojem dajem izjavu ste vi, jer smatram da ste objektivni i nepristrasni. Nek od vas prepisuju ostali mediji iz Federacije, ovo ću ponoviti samo jednom. Dakle moj problem s policijom Federacije je zaista zabrinjavajući. Iako izbjegavam ići u Sarajevo. Postoje određene manifestacije i prijemi na kojima se moram pojaviti, uvijek upadnem u problem s njima. Kao prvo, svaki put me uhvati radar zbog prekoračenja brzine, ali što je zanimljivo uvijek mi pišu tri puta veću kaznu nego što je zakonom predviđeno. To je direktno šikaniranje mene kao Srbina u Sarajevu i to je porazno. Oni prepoznaju moje tablice na radaru i povećaju kaznu. S druge strana, kada nas dočekuju patrole na ulazu u taj entitet, pogled koji meni upute ti policajci ledi krv u žilama. Ja noćima ne mogu da spavam nakon jedne posjete. To je razlog zašto ću gledati da uopće ne dolazim u Sarajevo, te ću insistirati da se naredna okupljanja organizuju putem Skypea. Ovakvim potezima samo dokazuju da ne žele Srbe u Sarajevu, te da svako ponašanje mimo njihove volje i mišljenja će biti kažnjeno. Kada na meni sprovode silu, zamislite tek kako je običnim građanima, Srbima koji dođu u Sarajevo”, rekao je Dodik.

Kazne koje mu stižu pored toga što su tri puta skuplje, naplate mu i trostruku poštarinu dostavljanja pisma. Dodik se također požalio na prečesta zelena svjetla na semaforima širom grada, te dodao da se i tako šalje jedna ružna poruka da su samo muslimani dobrodošli u glavni grad naše zemlje.