Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske i čelnik svih vladinih tijela je na olx.ba objavio da prodaje avion kojim je nekad letio na važna putovanja, Cessna C-500.

U opisu proizvoda stoji da je neaktivan već nekoliko godina, ali da je održavan i garažiran, te da su sve funkcije ispravne.

“Avion je u odličnom stanju i nije korišten već dugo. Baka ga vozila do prodavnice u Njemačkoj. Gume su nove i registrovan je do kraja godine. Sjedišta su malo rasklimana, ali nema puno ulaganja, možda 200 maraka, samo da se odveze do aviomehaničara da dotegne šarafe. Podaci 100% tačni, nije prekucavan nikako, originalna kilometraža, možemo odvući kod vašeg mehaničara. Cijena je inače fiksna, ali ako ste ozbiljna mušterija možemo malo prilagoditi cijenu”, piše na profilu Vlade Republike Srpske na OLX-u.

Nakon što je je nekoliko korisnika ponudilo zamjenu za nešto s profila, uz manje doplate, predsjednik Dodik se oglasio javno kako bi osujetio buduće pokušaje ovakvih razmjena.

Javio nam se neki meho123cazin, nudi Golfa četvorku ‘ko lampa’ s njegovog profila i doplatu. Onda se javio neki mixyBL, hoće da plati u balama sijena. Ja sam se nogama krstio. Ne znam šta je s tim ljudima. Mislim, ja sve u životu plaćam kešom ili s računa Vlade Republike Srpske, a oni meni nekakve kompenzacije. Pa zamislite da je meni neko za M:tel ponudio šta ja znam, neku vilu na Dedinju ili nešto. Ne može tako. Uglavnom, želim javno da kažem da zamjene ne prihvatamo i samo ćemo razgovarati o kešu, pa tako molim ove ljude da ne nude nikakve kompenzacije i zamjene. Naravno, kao pravi biznis ljudi, možemo dati neki popust za ozbiljne mušterije. Hvala”, kratko je rekao Dodik.