Nakon što je Evropski sud za ljudska prava donio odluku da je crkva izgrađena na zemlji Fate Orlović ilegalna, te da se treba ukloniti, oglasio se i Milorad Dodik koji je oštro osudio ovakve poteze Evrope, te još jednom istakao da je to nastavak kreiranja sotonizirane slike o Srbima.

“Navikli smo mi da nas čitav zapadni svijet pravi glavnim negativcima, ali ovakvi cirkusi su zaista za svaku osudu. Kao prvo, ta dotična nana Fata Orlović nikada nije ni postojala, to je izmišljena Bošnjačka propaganda, kako bi oni u očima svijeta ispali žrtve a mi dželati. Izmišljena je isto kao i Markale, genocid, agresija i sve ostale gluposti koje nam podmeće zvanično Sarajevo. Ko još može da vjeruje u o ovakve besmislice, ta žena nikada nije ni postojala onako kako je oni predstavljaju. Katastrofa”, rekao je Dodik.

Dodao je još da je Fata Orlović ustvari Darinka Orlović, koja je umrla prije deceniju i po te živjela na toj zemlji za koju oni tvrde da je muslimanska.

“Ta nesretna mučenica je ustvari Srpkinja koja je izgradila crkvu na svojoj zemlji. Nema potrebe da ponovo ulazimo u istoriju i da im objašnjavamo da su svi oni zapravo Srbi, neka se danas izjašnjavaju kako hoće ali ne preko naših leđa. Neću dozvoliti da se na ovaj način stavlja ljaga na obraz Republike Srpske i Srba, dosta je bilo torture i tlačenja na ovaj način. Mi ćemo sa svojim dokazima ići na lokalni sud u Moskvu za sitne prekršaje, koji jedino uvažavamo nakon suda u Srbiji. Ovome ćemo stati u kraj jednom za sva vremene”, dodao je Dodik.

Kaže da je taj kompletan region ustvari kompletno ispolitiziran, jer se Konjević polje ustvari zove Šešeljevo,koje su Bošnjaci nasilno preimenovali.