Nakon otkazanih novogodišnjih aktivnosti u Banjaluci, reagirao je Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik.

Naime, nakon otkazivanja novogodišnje proslave u Banjaluci, Dodik je poslao saopćenje za javnost, kako bi objasnio ovu pojavu.

“Nije tačno da smo otkazali koncert zbog nekakvih malih, sitnih protesta. To smo mi mogli riješiti za sekundu. Međutim, mi smo Srbi, a Srbi imaju svoju novu godinu. I osim toga, tu novu godinu ne slavimo samo mi. U čast Srba je slave i Makedonci, Rusi, Grci i mnogi drugi narodi koji vole nas Srbe. Ovo što se organizirao koncert, to je bila naša greška organizacije. Mi smo to planirali da bude za tu našu novu godinu, ali tamo u pravnom odjeljenju je neko pogriješio i mi smo morali ići s tim kad su ugovori već bili potpisani. Tako da, naredne godine očekujte pravi spektakl 14. januara. A ovu zajedničku novu godinu čestitamo Hrvatima”, rekao je Dodik.

Dodik je također pozvao građane Republike Srpske da izađu u što većem broju 14. januara, kako bi dokazao da njegov režim ne može ništa zaustaviti da održi proslavu, ako on tako želi.