Član Predsjedništva BiH te predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, odlučio da krene u implementaciju radikalnih metoda kako bi dokazao koliko je ozbiljan u svojim namjerama. Nakon višegodišnjeg ataka na suverenitet BiH i prijetnji referendumom za nezavisnost RS-a, Dodik je sada krenuo u cijepanje svog entiteta.

“SNSD nikada nije bio u težoj poziciji nego danas, a to se vidi na svim poljima. Ne samo da se borimo sa svojim neprijateljima, već vodimo bitku i na drugom frontu sa izdajnicima iz reda Srba. Svako ko glasa za bilo koju stranku koja nije u koaliciji sa SNSD-om za mene je izdajnik i boli me briga šta ko misli o tome. Da nije mene i SNSD-a, Republika Srpska bi davno nestala i to je činjenica. Zato sam spreman da eliminištem i sve krajeve republike koji su leglo domaćih izdajnika i prevrtanera”, naglasio je Dodik.

Privremenom odlukom, Banjaluka se isključuje iz sastava ovog entiteta, sve dok SNSD ili neko od koalicionih partnera ne preuzme vlast u gradu.

“Neka se sada snalaze sami i okruženi kao selo Gala za vrijeme Rimskog carstva. Sada ćemo vidjeti kako će se snalaziti i iz kojeg budžeta će dobijati sredstva. Šta me briga kako će se zvati, da li će biti distrikt ili će se priključiti Federaciji. Čak me ne bi čudilo da uđu u sastav Federacije, obzirom kakav je Draško izdajnik zajedno sa ostatkom ekipe iz PDP-a. Republika Srpska će Banjaluku prekrižiti dok ponovo ne preuzmemo vlast tamo, i to ne samo da će biti skinuti sa budžeta, već ćemo im zabraniti promet i kretanje roba kroz republiku, pa da vidimo kako će i šta će raditi dalje”, ljutito je dodao Dodik.

Banjaluka nije jedini grad koji bi se mogao naći van okvira Republike Srpske, sve jača opozicija u Trebinju prijeti da i ovaj grad u srcu Hercegovine proglase autonomnom pokrajinom.