Milorad Dodik je danas izjavio kako slučaj “David Dragičević” treba da pređe s istragom na državni nivo, te da Republika Srpska ne želi sama da rješava ovaj slučaj. Konstantni protesti su malo umorili vožda s Vrbasa.

“Mene preko 200 dana ovdje koče, sabotiraju, parališu mi grad i prave haos. Imao sam živaca do izbora, te čekao da prođu kako bi pobijedio opet, ali sad imam puni kapacitet da im stanem u kraj. Ovoga puta sad svi zajedno idemo u Sarajevo, kako bi tražili pravdu na državnom nivou. Ako već Bošnjaci hoće da daju podršku Davoru u ovim egzibicijama, nek fino brate sad oni rješavaju ovaj slučaj”, rekao je Milorad Dodik.

Kaže da će, koliko sutra, organizovati proteste na Čengić Vili ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Je l’ vi znate ko meni dolazi na proslavu Nove godine? Ostalo je svega nekoliko dana, a ja treba da se crvenim pred Željkom Joksimovićem, Samardžićem i kompanijom? Ma ne pada mi na pamet, ako već eto žele građansku i zajedničku državu, nek oni to rješavaju. Svakako i Sarajlijama nije pravo što nastupa Hari Mata Hari, tako da neće biti velika šteta što ćemo doček pokvariti protestima. Ja sam pare i pare uložio u doček, neću da se brukam. Ako ne budemo mogli svi stati na Čengić Vili oko Tužilaštva BiH, nek dio ide pred OHR, a dio pred zajedničke institucije, svejedno mi je. Nek ostave moj grad na miru, hoću da dočekam Novu godinu ko gospodin”, dodao je vožd.

Dodik će iz budžeta platiti prevoz svim građanima da odu u Sarajevu, te ukoliko žele, mogu ostati tamo da žive, jer ne voli nešto pretjerano drugačije mišljenje. Još je poručio ako Sarajevo želi da postane grad različitih ljudi, nek prihvati njegove Srbe izdajnike.