Nove uspostavljenje rute izgradnje autoputa BiH-Srbija, biće malo izmijenjene. Razlog tome je što Milorad Dodik nije računao na faktor broja putovanja od Laktaša do Dedinja, te će se ubaciti još jedna trasa.

Radeći na jačanju Republike Srpske, te na povezivanju Srba s obje strane Drine, totalno sam zaboravio na sebe i na svoju porodicu. Moje imanje u Laktašima, kao i ono na Dedinju je meni sve, i moram misliti i na to. S obzirom na to da u Beograd putujem nekih 500 do 4.000 puta godišnje, potrebna mi je zasebna cesta kojom ću se voziti do tamo. Dakle autoput bez ograničenja kontrole, bez automobila, bez naplatnih kućica. Jednostavno, samo sjednem u Laktašima u auto, uključim se na autoput direktno iz svog imanja, i vozim pravo sve do vile na Dedinju, bez ikakvih zastoja i poteškoća”, rekao je Dodik.

Kazao je da će njegov autoput moći koristiti i drugi, te da će biti na raspolaganju njegovim prijateljima.

“Apsurdno je govoriti da će autoput bez problema moći koristiti Aleksandar Vučić, Emir Kusturica, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nele Karajlić i mnogi drugi prijatelji iz Beograda. Svi oni koji nisu pod barjakom Čede Jovanovića u Srbiji, ili Vukote Govedarice i Mladena Ivanića iz Republike Srpske, dobro su došli”, dodao je Dodik.