Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su dobili rješenja o stimulaciji kojom se nagrađuju za uredan dolazak na posao. Ovu stimulaciju članovi Predsjedništva dali su sami sebi, jer su nakon, kako sami kažu, izuzetno stresnog proteklog perioda, ipak ponovo došli na posao i gdje su ostali minimalno četiri sata.

“Evo vjerujte mi smo se jučer tako smorili na poslu da nismo bili sigurni da li ćemo uopće danas doći u kancelarije. Ja sam se baš čuo sa Džaferovićem preko Vibera sinoć i ipak smo skontali da je red da dođemo na posao. Baš nam je jučer dan bio naporan, ali to zaista nije razlog da mi ne dođemo danas na posao i da ne ispoštujemo naše birače, narode i narodnosti. Iz tog razloga smo jednoglasno odlučili da damo sami sebi stimulacije za ovakvu požrtvovnost i ovaj vid odlučnosti koji smo sva trojica pokazali. Ta stimulacija je simbolična i vjerujte neće nam biti dovoljna ni za jednu večeru u malo boljem restoranu. Nije uopće poenta u tome da mi sebi damo neku lovu, već u principu da sami sebe moramo ponekad motivirati kako bismo nastavili dalje ovaj posao koji, vjerujte, nije nimalo lak. Ovog puta je stimulacija bila novčana, a za naredni put ćemo da vidimo, možda bude i neko putovanje ili nešto slično. Mi smo presretni što znamo ovako dobro da radimo zajedno i evo, otkako sam ja u Predsjedništvu, bolju saradnju sa svojim kolegama ne pamtim da sam imao” – izjavio je za naš portal Željko Komšić, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Stimulacije kao vid motivacije državnih službenika nisu novost u institucijama Bosne i Hercegovine, ali ovo je prvi slučaj da su članovi Predsjedništva sami sebi potpisali rješenja o stimulaciji.