Online rat predstavnika bosanskohercegovačke vlasti i dalje ne jenjava, a o intenzitetu sukoba najbolje govori činjenica da je Milorad Dodik na društvenoj mreži X dobio top fan oznaku na profilu Dine Konakovića.

“Pa realno je bolje da se mi političari prepucavamo i ratujemo putem društvenih mreža, nego kao što se to nekada devedesetih radilo uživo u rovovima. Da ne šaljemo džaba ovu mladost u smrt bolje da to prebacimo ovdje a možda se neko i nasmije. Meni je pravo šega kako se Konaković upecao na nekoliko mojih prozivki i realno od tada sam mu stalno na profilu. Pratim šta radi kako bih mogao da ga bocnem i dalje. Dobro zbog toga sam dobio ovu oznaku top fan ali me nije sramota, odem svaki dan na njegov profil da ga malo trolam”, rekao je Dodik.

Konaković još uvijek nije dobio istu oznaku za profil Milorada Dodika, i dodatno je naveo da ne ide toliko često da vidi šta je napisao.

“Ja sam obično taj koji odgovara a ne koji proziva prvi, zato ne idem na njegov profil. Obzirom da je on jako popularan među medijima, svaki put oni prenesu njegov status pa ga tu i pročitam, a nakon toga odgovorim preko svog profila. Ja bih najviše volio da se ovakve stvari ne dešavaju ali vidite kakav je on i da ne poznaje drugačiji metod komuniciranja. Zato sam primoran da mu vratim istom mjerom, jer da sam se ušutio, izgubio bih i ovo malo jada glasova koje sam dobio”, objašnjava Konaković.

Virtualni rat političara u Bosni i Hercegovini traje već godinama, a prema analizama to je najpopularniji sadržaj na društvenim mrežama, što najbolje pokazuje koliko je naš narod pokleknuo pred lažima lidera i prepustio se njihovim prepucavanjima.