Kako kaže stara poslovica: “Nije beg cicija, a još manje Predsjednik Republike Srpske”.

U skladu sa današnjim događanjem odlaska na rakiju, pivo i sok, Predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, sa radnicima Željeznica RS, te isplate plata za februar, Mile je dao novi izazov i obećanje.

Naime, Predsjednik Dodik je rekao, ukoliko idući put izdrže da ne prime 24 plate, da će ih za nagradu, kad dođe da ih smiri, voditi na pečenje.

“Mi ćemo pratiti situaciju i djelovati ka njenom rješenju. Ovaj put je to bilo na vrat, na nos, ali idući put nek nam najave fino jedno mjesec unaprijed, pa ćemo malo da se organizujemo, da donesemo neko pečenje. Naravno, sve to ako izdrže malo više od nekih tamo 14 plata. Za štrajkače ćemo ponijeti i nešto posno, neku salaticu, supicu, da im se to tako teško nakon štrajka ne navali na želudac”, rekao je Dodik.

Kako saznajemo, također se planira razvojni projekat ove farse, da se ne bi bacila tuga i žalost, gdje bi RTRS napravio prostora u programskoj šemi za rijaliti šou “Željeznice u klinču”. Planira se snimati kako ljudi štrajkuju glađu, te puštati u udarnom terminu, da se vidi kako je “naš čovjek” izdržljiv i kako može da podnese razne muke i poraze.

Ono što se također planira, jeste saradnja sa FTV-om, ukoliko bude štrajkova u Federaciji BiH, gdje bi se napravilo malo takmičarske atmosfere, a sve u cilju što dužeg izdržavanja bez plata i što težih štrajkova glađu.