Prvi ovosezonski snijeg pao je na nekoliko bh. planina. Padom snijega stekli su se uslovi i za početak skijaške sezone koja će prema trenutnim informacijama biti skuplja nego ikada prije. Pored smještaja i hrane na bh. planinama građani koji žele uživati u skijanju značajna novčana sredstva će morati izdvojiti i za ski pass. Ipak danas je stigla dobra vijest, svi skijaši će svoj dnevni ski pass moći kupiti na 24 rate.

“Ski sezona ove godine je zvanično počela padom prvog snijega. Snijeg je malo kasnio i ljudi su se uželjeli skijanja. Međutim, veliki problem prema informacijama koje imamo na terenu stvaraju cijene koje su ove godine stvarno vrtoglave. Kako bi svima omogućili da uživaju u skijanju mi smo odlučili dnevne ski pasove ove godine prodavati uz mogućnost kupovina na 24 rate. Ovo je prvi put u historiji da se ovako nešto dešava i molim sve koji žele svoj dnevni ski pass na rate da požure jer su količine ograničene”, rekao je Admir Slalom, pomoćnik direktora ski centra Bjelašnica.

Ljubitelji skijanja iz naše zemlje oduševljeni su ovom ponudom.

“Ski pass je toliko skup ove godine da mi je isplatnije otići deset dana u Dubai nego sedam na skijanje. Međutim, sada kako su uveli ovu kupovinu na 24 rate stvari su se promijenile. Mislim da je na ovaj način dosta prihvatljivije i pristupačnije svim građanima. Ja sam već uzeo za jedno tri dana i to ću otplaćivati tamo negdje do kraja 2029. godine što je stvarno dovoljan rok”, rekao je Elmir Štap iz Travnika.