Djevojka Lana (22) iz Švraking Sela (naselja u Sarajevu) našla se u žiži javnosti i centru kuloarskih priča kada je ostavila svog, pet godina starijeg, momka Amara (ime poznato redakciji) jer mu ona, kako Lana navodi nije prva i jedina djevojka u životu, a  ni u krevetu.

“Živimo u doba kada je muška čast i poštenje najbitnije. Ne bih ja nikad ni bila s njim u vezi da mi je rekao da je nečist, ukaljan i već otpakovan. Htjela sam se i udati za njega i djecu m roditi, a onda mi je rekao da je Senada već bila na njemu, i to ne samo ona, čak se usudio da mi kaže da mu je seks bio uživancija i da ne misli da je ukaljao svoj i obraz svoje familije. Ono, netaknut glavić je nešto najljepše što jedan muškarac ima i prije prve bračne noći se nikom ne smije pokazivati niti smije ulaziti nigdje! Ne znam ko će ga htjeti sad onakvog. A šteta, pametan je, samo ga je Zapad uništio” – rekla je Lana za naš portal.

“Znam, griješio sam, sve je Lana upravu. Neće mene nijedna htjeti sad ovakvog, kad sam izgubio svoju čast i čistoću. Bio sam mlad, lud i napaljen i dozvolio sam bivšoj da me iskoristi. A lijepo su mi moji govorili da je najbitnije za mene da se čuvam i dobro oženim kasnije. Nema mi sad druge nego da se pokajem za grijeh koji sam počinio i molim Lanu da mi oprosti. Ako treba zašit ću ga” – kroz suze je odgovorio Amar.

Amar nas je zamolio da sakrijemo njegov identitet zbog štete, bruke i sramote koju njegova porodica može doživjeti zbog ovakvog njegovog bludnog ponašanja.