Post djevojke iz Sarajeva na jednoj od poznatih Facebook grupa u kojima pojedinci potražuju i nude svoje ili tuđe usluge doveo je do opće panike građane Bosne i Hercegovine koji žive tradicionalne i porodične vrijednosti. Naime, djevojka je u svom postu tražila da joj drugi članovi i članice preporuče dobrog bravara iz Sarajeva koji bi joj mogao uraditi papa test i ultrazvučni pregled.

“Ja sam ostao šokiran zbog činjenice da bi neko nešto tako privatno napisao tako javno još pogotovo u tradicionalnom društvu kakvo je, hvala Bogu, ovo naše bosansko. Pa djevojka javno govori da ide kod doktora za brave. Molim vas, nju nije stid da takvo nešto napiše i još ne iza fejk profila kako to ljudi inače rade već direktno iza svog imena i prezimena. Pa zna se da se posjete bravarima kriju i tamo se samo ide kada trebate da izbacite novu bravu ili ključ iz brave, sve ostalo je velika i teška sramota. Ovo naše mlado društvo je zaista otišlo dođavola” – izjavio je za naš portal jedan od šokiranh, tradicionalnih sugrađana koji je želio ostati anoniman.

Pokušali smo kontaktirati mladu djevojku koja je izazvala skandal ove vrste, a ona je na naš upit izjavila sljedeće: “Pa nisam ja baš mislila da će to da proizvede toliko šokiranje i negodovanje od strane članova i člania grupe. Mislim, ja moram da odem na taj papa test i zaista, budući da prije nisam išla, a da se u mojoj tradicionalnoj porodici o ovim stvarima ne govori, potražila sam pomoć od neznanaca. Mora postojati neko ko je išao kod ovih stručnih bravara.”

Djevojka putem našeg portala apeluje da se svi koji znaju dobrog doktora za brave koji bi mogao da uradi papa test jave našoj redakciji, te ostave kontakt podatke.