Djevojka inicijala S.D. iz Sarajeva drugog maja proslavila je jubilarnu petu godišnjicu od kako se planira učlaniti u lokalnu teretanu nakon praznika. Djevojka je ovaj bitan trenutak u životu obilježila u krugu porodice i najužih prijatelja, a na slavlju je pjevao i renomirani bosanskohercegovački zabavljač Semir Cerić – Koke.

Da, ovo je zaista jedan jubilej i jedno divno iskustvo koje sa jednostavno morala da podijelim sa svojim prijateljima i porodicom. Ne proslavlja se svake godine pet godina razmišljanja o zdravom životu i fizičkoj aktivnosti! Presretna sam što sam dočekala da čitavih pet godina imam na umu tako bitnu stvar kao što je učlanjenje u tereteanu i zdrava hrana. Ako Bog da u narednom periodu, za nekih pet do šest godina možda se i učlanim u teretanu nakon praznika. Znate kako je, sve ja to sebi obećam i onda se obžderem za praznike i samo idem u širinu, uskoro će morati štokove da proširuju kako bih mogla proći nakon praznika. Ovu priliku želim iskoristiti i da podsjetim mlade ljude koliko je zapravo bitno da se bave fizičkim aktivnostima i da napreduju u tom smislu” – izjavila je za naš portal presretna slavljenica.

U Kantonu Sarajevo sve je veći broj ljudi koji razmišljaju na sličan način kao naša sagovornica, te aktivno razmišljaju o ideji zdravog života.