Tom McKenzie, bivši američki specijalac nedavno je izdao svoju prvu knjigu za djecu, ”Kako sam pobio vaše vršnjake”. Knjiga govori o vojnikovom boravku na Bliskom Istoku i o njegovoj misiji sprovođenja pravde u zemljama u kojima je boravio. U nekoliko kratkih priča vojnik se dotiče svojih iskustava sa djecom koju je slučajno ili namjerno na svojoj misiji ubio i na šaljiv način, primjeren djetetu, opisuje zašto je dobro biti dijete u Americi, a ne negdje drugo.
”Želim naučiti našu djecu da budu sretna s onime što imaju. Da budu zahvalni Bogu što žive na najljepšem i najzdravijem mjestu na svijetu i da bi, da su rođeni slučajno negdje drugo, bili uskraćeni za veselje koje ovdje imaju, ali ga možda ne cijene.” Kaže McKenzie.
I sam je otac i svoga sina odgaja u duhu patriotizma. Kaže kako ga želi jednog dana poslati u Irak, Afganistan, Siriju ili neku drugu zemlju da bombardira malu djecu, kako bi mogao iskusiti neprocjenjivo iskustvo i steći mudrost koju je stekao i njegov otac. ”Samo tako možemo nastaviti graditi i održavati Ameriku tako sjajnom zemljom. Novim ratovima odgajamo nove generacije u duhu patriotizma i svjesnosti veličine naše nacije.” dodaje ovaj mladi vojnik, pisac i otac.
Knjiga je u samo u februaru prodana u 12 miliona primjeraka i ruši sve rekorde prodaje. Američke knjižare počele su na svoju ruku štampati knjigu jer izdavač ne može opskrbiti sve knjižare. Debeli bijeli srednjovječni ćelavci sa svojom još debljom djecom koja ližu sladoled i kapaju se po majicama sa grbom SAD-a čine redove duge po nekoliko kilometara čekajući u redu da dobiju najnoviji primjerak knjige.
Prolaznici su dodali kako i oni žele da njihova djeca poštuju heroje koji po svijetu dokazuju da je Amerika najljepše mjesto za život.