Dječak Bakir I. iz Sarajeva danas je pronađen u svome dnevnom boravku nakon škole sav uplakan i usplahiren. Zabrinuti roditelji otkrili su da je dječaku nepoznata djevojčica američkog porijekla pokazala ‘’onaj’’ prst dok se vozio u svome autiću. Roditelji su odmah obavijestili policiju i tražili da se djevojčica javno linčuje ispred BBI-a centra.

Dječak je vidno pogođen bio bez zraka jako dugo vremena, što bi moglo ostaviti posljedice na njegovo mentalno zdravlje. ‘’Na njemu se vidi da je pogođen, ona je njemu tako, iz čista mira, samo pokazala… joooj Bože, ne mogu to ni izgovoriti.’’ kaže uplakana mama.

Otac dodaje kako nikad u životu nije čuo da je netko uradio takav zločin. ‘’To je nečuveno. Pokazati mu srednji prst, pred njegovim prijateljima i pred svima. Da ga tako osramoti. Ona zaslužuje sve najgore. Sramota. Stvarno sramota.’’

Kažu kako njihov Bakir nikad nije činio loše nikome i kako je stvarno ‘’divno dijete’’. Nadaju se kako će se institucije pobrinuti da pravda bude zadovoljena kako se ovakve stvari više ne bi dešavale. ‘’Pravda mora da bude na Bakirovoj strani. On je ovdje povrijeđen i tko zna kakve će ovo posljedice ostaviti. Dijete nam i sad bali od muke, strahota. Pa zašto baš srednji prst, pitamo se?’’ dodaju isfrustrirani roditelji.