Posljedice izbora i promjene vlasti osjete se u svim segmentima društva u našoj zemlji. Nova vlast već je najavili žestok obračun sa ne kvalifikovanim kadrovima koji su na pozicije došli isključivo političkim putem. Zbog ove najave direktori javnih preduzeća najavili su proteste.

“Mi smo godinama na direktorskim pozicijama i nećemo sad to s mijenjamo. Nismo radili ništa toliko godina i sada kad bi ponovo krenuli raditi to bi bilo pogubno za nas. Navikli smo na visoka primanja, a malo ili nikako posla i to je mogu vam reći dobitna kombinacija. Sada ovi najavljuju neku borbu protiv nas koji smo ovdje stigli političkim putem i žele nas smijeniti i tako ugroziti našu egzistenciju tako i egzistenciju naših porodica što smatram da je krajnje bezobrazno i podmuklo. Zbog toga ćemo se organizovati i izaći na proteste gdje ćemo podignuti naš glas protiv ove nepravde koja nas je zadesila”, rekao je Alen Uprega, predsjednik Sindikata direktora javnih preduzeća “ne cvjeta cvijeće ni u naše preduzeće”.

Protesti direktora javnih preduzeća najavljeni su za početak sljedeće godine kada će ova ugrožena skupina prema najavama blokirati cijeli glavni grad BiH.

“Izaći ćemo na ulice i pokazati da nas ima i da smo ugroženi. Obzirom da će biti hladno, a možda čak bude padala i kiša odlučili smo da ovaj protest održimo u svojim službenim automobilima. Mi ćemo se voziti na čelu kolone dok će za nama šetati naši podređeni radnici koji su nam dobrovoljno odlučili dati podršku u ovoj borbi”, dodao je gospodin Uprega.