Visokom cijenom i teškom dostupnosti pelet se u našoj zemlji brendirao kao jedan od luksuznih proizvoda. Najavom da bi narednog mjeseca cijena peleta mogla biti i preko hiljadu maraka privukla je mnoge koji žele brzu zaradu. Dileri koji su se do sada bavili preprodajom droga najavili su masovni prelazak na preprodaju peleta.

“Znate kako kokain i nije više toliko isplativ. Na naše tržište je došao neki jeftini koji i nije toliko kvalitetan. Pada mu cijena i to nije dobro ni za nas. Vidjeli smo da je pelet skuplji nego ikad i mi smo tu vidjeli priliku za brzu zaradu. Prelazimo na prodaju peleta koji će sada biti građanima dosta pristupačniji nego do sada. Čuli smo da se pelet mora naručiti i po nekoliko mjeseci ranije, ali ako budete kupovali kod nas to neće biti slučaj. Moram odmah reći da će biti malo skuplji nego u slobodnoj prodaji, ali to samo malo dok posao ne krene”, rekao je diler iz kraja koji je želio ostati anoniman iz sigurnosnih razloga.

Građani širom BiH oduševljeni su ovom poslovnom inicijativom lokalnih dilera.

“Ide zima, a ja ne znam još uvijek kako ću se grijati. Zvao sam par ovih firmi za proizvodnju pelete i rekli su mi da isporuku vrše tek od 2025. godine. Ništa mi nije bilo jasno i onda sam vidio da dileri mijenjaju polje poslovanja. Odmah sam pozvao dilera iz ulice koji mi je prije prodavao travu i dogovorio isporuku peleta već za sljedeću sedmicu. Brzo lako i jednostavno poslovanje je ključ uspjeha”, rekao je Sefir Pahulja iz Sarajeva.