Mala Selena-Zehra ispunila je sva očekivanja svojih mlađahnih roditelja. Ona je, naime, u petoj godini već uspješna pijanistica, sa zavidnim brojem međunarodnih nastupa. Uz to, takmiči se u natječajima ljepote te dobija mnoge nagrade i u poljima prijateljstva, dikcije, hoda i ekologije. Selena-Zehra trenutno ima osam godina, i niz diploma iza sebe. Ona je jedna od prvih djevojčica koje su preplivale kanal La Manš u kategoriji do 9 godina sa šlaufom. Uz to, Selena-Zehra vodi dječju emisiju na lokalnoj televiziji u kojoj u poslijepodnevnim satima ugošćava poznate osobe iz javnog života.

Selena-Zehra priča četiri jezika i razumije još tri. Njeni hobiji uključuju programiranje u dva programska jezika, odlično snalaženje u programima Photoshop i Excel, te blogging o relevantnim društveno-političkim temama. Djevojčica je također čest gost međunarodnih modnih revija, a u slobodno vrijeme je i odlična učenica.

Uz sve ovo, Selena-Zehra ima vremena za druženje sa prijateljicama koje su odabir njenih roditelja. Roditelji za Selenu-Zehru biraju drugarice od kojih može nešto da nauči te koje djevojčicu neće sputavati u njenom brzom razvoju. Selena-Zehra ima određene termine tokom vikenda u kojima sa prijateljicama učestvuje u nizu aktivnosti koje potiču sportski takmičarski duh, timski rad i plemenitost.

Roditelji Selene-Zehre, Amir i Jozefina, ponosni su na svoju kćer, ali znaju da može bolje. Oni je odgajaju po uzoru na kineske “Tigar mame”, koje svoju djecu potiču da uvijek idu korak dalje od onoga što mogu. Na pitanje da li se Selena-Zehra ikada umori, roditelji ističu da je umor za slabe i da njihova kćerka to ne poznaje.

Pitali smo i Selenu-Zehru šta misli o svom životu. Sa nama nije htjela da razgovara ni sa jednog od dva mobitela koje ima, a ni uživo. Njeni roditelji su rekli da termin za Selenu-Zehru moramo zakazati bar tri mjeseca unaprijed.