Kandidatkinja HDZ-a 1990 za Predsjedništvo BiH, Diana Zelenika je objavila svoje prvo obećanje, ukoliko bude izabrana u ovu instituciju.

Naime, kako će se njena kampanja zasnivati na tome da je prva ženska kandidatkinja i kako žene treba da budu zastupljene više u bosanskohercegovačkoj politici, prvi potez koji će učiniti jeste da će uraditi nešto za sve žene u BiH, a to je da će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine opremiti u IKEA namještaj, jer to je ženama bitno.

“Ovakva odluka je pala kad sam ja skontala šta je ženama bitno. Bitno im je da imaju jeftini namještaj, jer ko se brine o kući, nego žena. Mi ćemo tako krenuti od vrha. Da ne bude da mi promoviramo jeftin namještaj, a da ga mi sami ne koristimo, prvo ćemo opremiti zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ovaj namještaj. Neka narod vidi da smo, prije svega, skromni, a onda i da mislimo na njih, na njihov novčanik i na njihovu budućnost”, rekla je Zelenika.

Ono što prva predsjednica ima u planu jeste rad na građenju unutarnje komunikacijske strategije preko ovog namještaja, koji će donijeti, osim ušteda, dodatnu vrijednost među odnosima između članova Predsjedništva.

“Nećemo uzimati montere namještaja, nego ćemo mi to zajedničkim snagama. Fino uzmemo prospekt, pročitamo i krenemo da sklapamo. Do kraja prve godine mandata bismo trebali valjda završiti. To ćemo fino napraviti kao jedan tim bilding i do kraja mandata da budemo odličan tim”, zaključila je Zelenika.