Nakon što je u Hercegovini na maškarama zapaljen Trojanski konj s likom Željka Komšića, Demokratska Fronta nije ostala dužna s odgovorom. Rano jutros je objavljena vijest da je u Sarajevu pokrenuta proizvodnja voodoo lutki s likom Dragana Čovića.

“Mi smo ozbiljna stranka i ne dugujemo nikome ništa. Ako su oni na onakav način izvršili atak na našeg predsjednika, mi ćemo uzvratiti na isti način. S obzirom na to da smo mi multietnička stranka, te u našim redovima se nalaze ljudi različitih nacionalnosti, vjeroispovijesti i porijekla, našli smo način kako da im se efikasno odužimo”, rekla je Šejla Mutapčić, članica Demokratske Fronte.

Voodoo lutkice s likom Dragana Čovića biće gotove kroz nekoliko dana, a kreacija su dvojice Nigerijaca koji su članovi stranke.

“U DF-u imamo i dva Nigerijaca, koji ozbiljno poznaju tehnike voodooa, te će uspjeti da bace vradžbine na njih. Mi ga nećemo bockati iglicama, ali ćemo mu obući dres Bosne i Hercegovine, te ga naučiti da pjeva patriotske pjesme naše zemlje. Svaki put kad obučemo lutkici dres, automatski će Dragan Čović obući isti. Tako ćemo u njemu razviti patriotski duh za našu zemlju”, dodaje Mutapčić.

Lutkice će biti podijeljene svim probosanskim liderima, koji će po potrebi moći kontrolisati postupke Dragana Čovića.