Nakon završenog brojanja glasova u Sarajevu, poznati su rezultati po svim općinama. Apsolutnu pobjedu je odnijela koalicija Četvorke, ali je nas više zanimalo gdje su na listi stranke poput SBB-a i DF-a. SBB je prošao dalje s nekoliko procenata, DF je izgubio malo više.

“Mi smo gledali brojanje glasova ovdje u centrali stranke i čupali kose. Ovo je totalni fijasko koji smo doživjeli u Sarajevu i mislim da smo sada već dobili pečat kao Stranka ZaBiH, koja je nestala s lica zemlje nakon jednih izbora. Prebrojali smo glasove iz svih općina u Kantonu Sarajevu, ne može se tu probrati niti jedna stolica, sem jedne, ali ona nije bila u ovom krugu takmičenja”, ističe Željko Komšić, čovjek zbog kojeg postoji DF.

Sa svega tri općine u čitavoj zemlji, DF u Sarajevu sada trenutno vlada sa samo jednom stolicom, koju će vjerovatno izgubiti na narednim izborima.

“Nama je ostala jedino ona stolica na kojoj ja sjedim u Predsjedništvu, eto je l’ mi vjerujete? Meni kad to izvuku ispod mene neću imati na šta da sjednem. Ali dobro, treba biti optimističan. Nisam ja formirao stranku da bi ona bila jaka na različitim nivoima vlasti, ova stranka isključivo postoji da bi se meni naizmjenično omogućavali mandati u Predsjedništvu ili Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Nadam se da ću osigurati nešto na narednim izborima. Jebiga, imam kredit, bojim se da mi banka šta ne uzme”, dodao je Komšić.

Komšić se još jednom zahvalio svim svojim članovima, što se na svakim izborima brukaju i stavljaju na liste, kako bi se samo njemu osigurala pozicija.