Radite kao rob šest dana u sedmici? Imate malo dana godišnjeg odmora a bolovanje vam je strani pojam? Želite da dobijete taj jedan dodatni dan i adekvatno se odmorite? Mi imamo idealno rješenje za vas, kako da efikasno fingirate gripu i natjerate poslodavca da vas pošalje kući.

1.Jako se utoplite tako da vam se lice zacrveni:
Obucite duplo topliju odjeću nego što treba i tako ćete poprimiti izraz lica kao da s vama nije nešto u redu. Crvenilo koje će vam se pojaviti te toplota u glavi jer ste na korak do toplotnog udara, prvi je korak ka ostvarenju cilja.

2.Šaka cimeta:
Prije odlaska na posao naglo progutajte šaku cimeta ili po mogućnosti je pokušajte udahnuti. Cimet će vas iritirati nekoliko sati na kihanje a nos će vam izgledati kao da vas je udario asteroid u facu.

3.Poklič “Oooooj”:
Ponavljajte ovaj poklič često ali se trudite kao da izgleda ko da govorite u sebi, te da ga ne možete kontrolisati. Tako ćete početi ići kolegama na živce koji će sami pozvati šefa da vas pošalje kući.

4. “Dobar sam, mogu izdržati”:
Junak u vama neće dozvoliti da se predate na prvu, te kada vam kolege prvih nekoliko puta predlože da odete kući, vi se potrudite da zadnji atom snage utrošite kako bi izgovorili tu čuvenu rečenicu. Tada će već početi da vas sažalijevaju i polako će vas bodriti da idete kući.

5. Kihanje:
Kišite ko budale kako bi i njih prepali da se ne zaraze. Cimet od ranije će dosta pomoći pri tome, te će vam početi govoriti da je bolje da se sklonite kako ne bi i njih zarazili.

6.Posljednji marš:
Krenite u nekoliko navrata do kuhinje na poslu kako bi nasuli sebi čašu vode za C vitamin. Taj hod mora da izgleda kao da ste se zaputili na maraton nakon višednevnog boja na prvoj liniji, te je potrebno da teturate od zida do zida. Mantanje je poželjno uklopiti s hodom, te se zaustaviti svako malo kako bi prikupili snagu za dalje.

7.Široko otvaranje očiju:
Ko god da vam krene u susret, pravite se kao da ga ne registrujete, te se zagledajte u neku tačku i napravite izraz lica kao da ne možete da gledate od temperature.

8.Drhtavica:
Kada završite ovaj podvig odlaska do kuhinje i nazad, kada se vratite na svoje mjesto obavezno pokažite kako vas je hod totalno izmorio, te fingirajte drhtavicu.

9.Odigrajte ulogu do kraja:
Kada već vidite naznake da bi kroz narednih sat vremena mogli dobiti dozvolu za odlazak kući, nemojte da vas ponese pa da planovi koje kujete u glavi kako da u toplini svog doma provedete naredni dan, ne gubite koncentraciju. I najmanji potez može biti fatalan i upropastiti vam planove.

10.Posljednji pozdrav:
Nakon što vam poslodavac kaže da možete otići kući, vi kao kolegijalna osoba obavezno s vrata prilikom izlaska pozdravite svoje kolege, te im recite da zovu ukoliko bude nešto hitno.