Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović danas slavi mali ljubilej. Prema pisanjima medija gospodin Bećirović danas je tristoti put ponovio da su strateški ciljevi naše zemlje ulzak u NATO i EU. Na ovaj način gospodin Bećirović približio se i obaranju svjetskog rekorda za najviše ponavljanja neke stvari bez konkretnog djelovanja.

“Moj put do tristotog ponavljanja strateških ciljeva BiH je počeo još u predizbornoj kampanji kada sam preko trideset puta ponovio to. Nije mi bila namjera obarati nikakve rekorde nego uvesti BiH u NATO i u EU, ali to nam ide teže nego što smo mislili. Danas sam ponovio tristoti put da su to strateški ciljevi naše zemlje i vjerujem da je sada već svima to ušlo u glavu. Nadam se da će im dosaditi to slušati pa da će nas konačno pustiti u NATO i u EU što su od početka naši strateški ciljevi”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Bećirović najavio je da do kraja godine bar još sto puta planira ponoviti koji su to strateški ciljevi naše zemlje kako bi svima bilo jasno kojim putem BiH želi da ide.

“Ja ću do kraja godine pokušati da još najmanje sto puta ponovim strateške ciljeve BiH na raznim konferencijama i sastancima. Hoću da strancima to utubimo u glavu i da nemaju gdje pobjeći od nas. Kada se u pola noći probude da su im na pameti samo strateški ciljevi naše zemlje. Sve je to taktika i želimo ih toliko izluditi da nas onda bez problema prime u EU i u NATO”, dodao je Bećirović.