Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović trenutno boravi u Holandiji gdje se sastao sa kraljevskom porodicom ove zemlje. Gospodin Bećirević sa ovog putovanje poslao je niz poruka, ali i oborio jedan rekord. Kako mediji prenose gospodin Bećirović pretekao je bivšu ministricu vanjskih poslova naše zemlje, Biseru Turković po broju službenih putovanja za jedan mandat.

“Ja sam se stvarno naputovao posebno u ovih zadnjih nekoliko mjeseci. Stalno sam negdje na putu i prestao sam da više brojim putovanja. Jako mi je lijepo sada i vjerujem da ću ovako raditi to kraja mandata. Danas je i do mene došla informacija da sam pretekao gospođu Turković po broju službenih putovanja za jedan mandat. Ne mogu reći da mi je drago zbog toga, ali sam nekako ponosan na sebe”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Nakon ove objave oglasila se i bivša rekorderka gospođa Bisera Turković koja kaže da joj nije teško palo to što je gospodin Bećirević oborio njen rekord.

“Meni je posao bio takav da sam ja jednostavno morala putovati. Mnogi su me optuživali zbog toga, ali ja se nisam dala pokolebati. Putovala sam i to mahom u egzotične krajeve. Da vam budem iskrena mislila sam da će moje rekord stajati neoboren dugo, ali izgleda da je gospodin Bećirović imao druge planove. Ja njemu ovom prilikom čestitam na obaranju ovog nimalo jednostavnog rekord. Nadam se da će nastaviti ovim tempom i da neće odustati. Neka putuje kada može i kada to sve narod plaća”, rekla je Bisera Turković, bivša ministrica vanjskih poslova BiH.