Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović ovih dana užurbano putuje po svijetu i lobira za usvajanje rezolucije o Srebrenici. Gospodin Bećirović održao je niz uspješnih sastanaka na ovu temu. Član Predsjedništva naše zemlje ne krije da mu se ovakva stil rada sviđa i zbog toga je poručio da će se u na BiH vratiti tek krajem godine.

“Ja sam tek sada otkrio šta moj posao sve može podrazumijevati. Putovanja, skupi hoteli i prva klasa su samo neke od stvari koje sam odlučio koristit maksimalno. Istina da se puno i radi, ali to je malo cijene za ovo šta sve dobijem. Odem u New York na primjer i tamo budem mjesec dana, a održim samo desetak sastanaka. Ovo ostalo vrijeme fino istražujem grad i ponašam se kao pravi turista. Jako mi se sviđa ovakav stil rada i mislim da ću ga iskoristit što više mogu”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Bećirović poručio je da bi se tek krajem godine mogao vratit u našu zemlju.

“Ja bi se prema nekim mojim planovima tek na kraju godine trebao vratiti u BiH. Hoću da uživam i putujem kao Bisera Turković svojevremeno. Kada se vratim kratko ću biti tu za novogodišnje praznike, a nakon toga idem na zimovanje sa porodicom. Nisam ni znao da toliko volim da putujem, ali kada je besplatno što da ne. Mislim da sam ja pravi primjer kako jedan predsjednik treba sa se ponaša”, dodao je Bećirović.