Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović pretrpio je sale uvreda na svoj račun od predsjednika manjeg bh. entiteta, Milorada Dodika. Gospodin Bećirović poručio je da na uvrede neće uzvratiti jer je to ispod njegovog nivoa, ali ako ga gospodin Dodik još jednom uvrijedi da će zaplakati.

“Ja se nikad nisam znao ni svađati ni tući jednostavno to nije moj stil. Uvijek samo bio kao neka curica, ali evo dokle sam došao. Gospodin Dodik je pas koji laje, ali ne ujeda i ja ga samo stavim na ignor. Međutim, sada je iznio salu uvreda na moj račun na koje nisam mogao ostati imun. Naravno da mu ni ovaj put neću odgovoriti kao ni do sada, ali upozoravam ga da sam jako emotivan i da ću sljedeći put kada me uvrijedi zaplakati. Nema smisla da se tako ponaša prema meni jer ja to nisam zaslužio. Pozivam ga da dođe u Sarajevo da popijemo jednu kafu i izgladimo sve nesporazume”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Dodik poručio je da neće prestati sa uvredama na računa gospodina Bećirovića usprkos upozorenju da bi mogao zaplakati.

“Neka plače koliko god hoće šta ću mu ja. Ja vodim ovakvu politiku vrijeđanja i huškanja već godinama i ne znam u čemu je problem. To je postalo moj zaštitni znak i moji glasači nisu navikli da se ja družim za nekim iz Federacije. Mislim da svi trebaju biti svjesni toga. Gospodinu Bećiroviću poručujem iz najbolje namjere da malo očvrsne i da ne prima sve lično, iako su moje uvrede bile poprilično lične, jer je on ipak predsjednik jedne države i treba se početi ponašati u skladu sa time”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.