Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović postao je poznat po svojim čestim službenim putovanjima. Gospodin Bećirović u toku jednog mjeseca zna otići i na nekoliko službenih putovanja što je trn u oku građana koji jedva spajaju kraj sa krajem. Ipak, gospodin Bećirović najavio je da će u narednih mjesec dana malo odmoriti od službenih putovanja.

“Ja kada sam postao član Predsjedništva BiH nisam imao jasnu viziju šta ta funkcija sve nosi sa sobom. Mislio sam da se tu ima šta raditi, ali sam se prevario. Kada sam u Sarajevu ja po cijeli dan bez veze sjedim u kancelariji i bude mi pravo dosadno. Međutim, otkrio sam mogućnost ovih službenih putovanje koje maksimalno koristim. Odem fino upoznam nove ljude malo vidim svijeta i brže mi radna sedmica prođe, a ništa to ne plaćam iz svog džepa što je najbolji dio svega”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Međutim, gospodin Bećirović poručio je da se ipak malo zasitio službenih putovanja u zadnje vrijeme i da će u narednih mjesec dana malo odmoriti od njih.

“Sve je to fino i krasno, ali umori se čovjek i od toga. Ja sam se pored umora i zasitio stalnog letenja prvom klasom i skupih hotela. U narednih mjesec dana hoću da malo odmorim i da ostanem u BiH ukoliko je to moguće cijeli mjesec. To će biti prvi put u cijelom mandatu da mjesec dana u kontinuitetu budem u BiH što je stvarno pohvalno morate priznati. Nakon ovog malog odmora nastavljam sa ljetnom sezonom službenih putovanja po uzoru na Biseru Turković”, dodao je Bećirović.