Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović poznat je po iskazivanju svojih zabrinutosti na razne teme. Iskazivanje zabrinutosti i pisanje raznoraznih pisama bez ikakvog konkretnog djelovanja obilježilo je dosadašnji mandat gospodina Bećirovića. Ipak, gospodin Bećirović danas je oborio i mali rekord. Kako mediji prenose gospodin Bećirović iskazao je svoju petstotu zabrinutost ove godine.

“Ja sam pravi čovjek na pravom mjestu i to svima treba da bude jasno. Mislim da odlično obavljam svoj posao baš onako kako su me naučili moji mentori. Pišem pisma strancima koji su mi već prestali i odgovarati na njih i čim se nešto malo desi u zemlji ili u svijetu ja odmah iskažem svoju zabrinutost. Iskazivanje zabrinutosti je jako važno u ovom poslu jer tako pokazujete svoju zrelost i spremnost da nešto konkretno uradite po tom pitanju. Danas sam oborio rekord jer sam petsto puta iskazao svoju zabrinutost ove godine i tu ne planiram stati”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Bećirović najavio je također da će nastaviti svoju politiku pisanja pisama strancima i iskazivanja zabrinutosti sve do kraja mandata.

“Do sada mi dosta dobro ide, a dobitnu kombinaciju ne treba mijenjati. Ja ću nastaviti voditi ovu državu ovako bez nekog konkretnog djelovanja. Pisat ću pisma strancima na koja neće odgovarati i iskazivati svoju zabrinutost jednako često kao i do sada. Mislim da će ovakva politika jednom uroditi plodom samo trebamo biti strpljivi. Plan mi je postati rekorder po broju iskazanih zabrinutosti u toku jednog mandata i mogu vam reći da sam trenutno na odličnom putu”, dodao je Bećirović.

Strane delegacije u našoj zemlji sa druge strane zamolile su gospodina Bećirovića da usprkos lovu na rekord od sada iskazuje svoju zabrinutost samo kada je to neophodno kako ne bi stvarao dodatne tenzije i uzima medijski prostor od važnijih stvari.