Kako smo ranije izvještavali, u Demokratskoj fronti je ostao samo Željko Komšić, a od danas ona mijenja ime iz Demokratska fronta – Željko Komšić u Samo Željko Komšić.

Ovu odluku je donio, kako kaže, predsjednik i jedini član ove stranke, kako bi dao naglasak na vrijednosti stranke i njenog rada, a to je da Željko Komšić dobije mandat negdje kao zastupnik ili još bolje Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Ja sam se odlučio na ovaj korak kako moja veličina ne bi gubila glasove na ostale kandidate i liste iz moje stranke. Realno, nema potrebe. Ja te ljude slabo i poznajem, to su se neka djeca skupila nešto oko mene. Ja sam njima pokušao objasniti na početku da ja to više onako za sebe radim, da to nije nešto šireg opsega, ali eto, oni došli, vjeruju u nake ideje, pojma ti nemam. Helem, ovo sam sad odlučio uraditi najviše za sebe, ali naravno i za njih, da im pošaljem jasnu poruku. Ako im je do vrijednosti, nek idu u ove neke stranke što o tome pričaju. Ja sam jasan. Bosna Bošnjacima, Komšić glasačima”, kazao je Komšić.

Kako nam je rekao, naredna ideja stranke Samo Željko Komšić će biti da na sve liste stavi po 10 puta samo svoje ime, te se na taj način kandiduje za Člana Predsjedništva BiH, ali i zastupnike na svim nivoima vlasti u Federaciji BiH, ali i na državnom nivou.