Bakir Izetbegović i Milorad Dodik su u nekoliko dana izjavili da će onaj ko zaprijeti ustavnom poretku Bosne i Hercegovine izvući Deblji Kraj, oglasio se i glavni akter ove diskusije. Za naš portal je rekao da ne želi učestvovati u političkim raspravama SDA i SNSD-a.

“Svi koji me znaju, svjesni su da sam totalno apolitičan, i da me njihove igre uopće ne zanimaju. U dva navrata su zloupotrijebili moje ime kao ključni argument u svojoj raspravi. Ja to neću tolerisati i ovom prilikom se javno ograđujem od njihovih izjava. Također zahtijevam da obojica ispred stranke ili personalno, pošalju javni demanti svim medijskim kućama u zemlji, obzirom da su ostavili ljagu na mom imenu”, rekao je Deblji Kraj.

Ukoliko demanti ne bude objavljen u naredna 24 sata, podići će tužbu protiv obojice, te angažovati najbolji advokatski tim u državi kako bi sačuvao svoj integritet. Kaže da vjeruje u pravnu državu i da će stati u odbranu njegovih interesa.

“Smatram da postoji dovoljno pravne svijesti u Bosni i Hercegovini, te da će se i prava nas koji nismo pripadnici ljudskog roda poštovati kao i konstitutivnih naroda. Nadam se da će prije svega njih dvojica ispasti fer i korektni, te demantovati sve ovo kako ne bi morao podići optužnicu protiv njih. Ako do petka ne vidim objavu, nazvat ću svog advokata Omara Mjesečara, koji će sa svojim stručnim timom odbraniti moje dostojanstvo i čast. I ja sam ravnopravni građanin ove zemlje koji samo želi da živi časno, mirno i dostojanstveno, kako dolikuje svakom živom biću. Mi deblji krajevi smo oduvijek živjeli u Bosni pored naših komšija Srba, Hrvata i Bošnjaka, u miru i skladu. Slavili smo sve praznike i nismo znali ko je ko prije rata. Danas se to poremetilo”, dodao je Kraj.

Na kraju, Deblji Kraj je rekao da će on vjerovatno pripasti građanima Bosne i Hercegovine kao i u većini političkih razmirica u proteklih 20 i kusur godina.