Brojne ulice u užoj jezgri centra grada danas su zatvorene, kako bi se po ko zna koji put organizivalo popularno pravljenje selfija u trku. Ovaj sve popularniji način okupljanja je privukao brojne građane, kako lijep dan iskoristili za pravljenje dobrih sefija.

“Ovo je odličan način da ljudi spoje ugodno s korisnim, obzirom da je fotkanje u trku te je poprilično dobro za zdravlje. Mnogi su danas ovisnici o selfijima a ovo je jedan od najcool načina kako se fotkati danas, jer je trčanje postalo poprilično popularno. Bitno je naglasiti da ova vrsta okupljanja nema starosnu dob, te da su svi dobrodošli koji mogu istrčati rutu i koji znaju fotkati u trku”, rekao je Reuf Šprinterica, organizator manifestacije.

Brojne poznate ličnosti su prisutvovale manifestaciji, poput muzičara, glumaca, političara i svih onih koji vole da drže do svojih Instagram profila.

“Ovo je top, uradio sam na desetine cool fotki i mislim da će super proći na Instagramu. Ja sam žestoki ovisnik o centru pažnje, te od kako se pojavio instagram imam tu sreću da budem poznat bez da se trudim oko neke karijere. Ovo je vrijeme influensera i mislim da bi se svi trebali pozabavati činjenicom da je danas najbitnija stvar upravo ta lažna slika koju gradimo o sebi putem društvenih mreža, te da imamo priliku biti sve ono što nismo. Drago mi je da sam danas sreo mnoge kolege influensere koje ne mogu očima smisliti, ali sam se ipak pretvarao da mi je drago što ih vidim, ipak nam igraju ulogi zajednički tagovi za širenje popularnosti”, rekao je D.amor, popularni influenser iz okoline Klokotnice, koji je stigao u Sarajevo zbog okupljanja.

Organizatori se nadaju da će kroz sport povećati broj ljudi, koji bi aktivno radili na svojim društvenim mrežama. Virtuelni svijet je budućnost i moramo mu se okrenuti svi kolektivno.