Najpoznatija diva Bosne i Hercegovine, Džejla Ramović, zvanično je napustila svoju rodnu grudu u Goraždu, i zbog posla odlučila da se otisne u bijeli svijet. Stanovnici ovog grada su sa suzom u očima dočeli ovu vijest, a ni same lokalne vlasti nisu zadovoljne ovom odlukom. Zatražena je hitna sjednica Gradskog vijeća kako bi se pronašli krivica za ovo stanje.

“Sramota je da tako olako puštamo naše najbolje kćeri i sinove da nam ih uzima bijeli svijet. Treba da se zapitamo gdje smo zakazali pa da ne pružamo našoj mladosti mogućnost da sve svoje snove ostvaruju upravo u rodnom gradu. Morat ćemo sve dobro preispitati i prstom pokazati na krivce, jer na odlazak Džejle Ramović iz Goražda ne možemo i ne smijemo da šutimo. Ovaj grad je postao popularan u regiji zbog nje i moramo sve porušiti i postaviti stvari iz temelja”, poručio je Bajro Obuća, predsjedavajući Gradskog vijeća.

Na sjednici će se razgovarati i o rebalansu budžeta, kako bi se napravila potrebna infrastruktura kako bi se odbjegla zvijezda vratila u svoj rodni kraj.

Odlazak Lake smo nekako preživjeli, iako je dečko odavde otišao na Eurosong, ali Džejlu ne možemo prežaliti. Ako treba napravit ćemo dodatna naselja, od Goražda sagraditi grad u kojem će da živi milion ljudi, otvoriti koncertnu dvoranu, aerodrom, praviti sadržaje turističkog i kulturnog karaktera, povećati plate da ljudi mogu pratiti te sadržaje, samo da naša Džejla ne mijenja adresu prebivališta”, dodao je Obuća.

Stanovnici Goražda su ovaj vikend proglasili i dvodnevnu žalost, muzike neće biti u ugostiteljski objektima, zabranjeno se smijati na ulici i skupljati u većem broju od dvije osobe.